Ce este decontarea directa - cea mai buna oferta posibila?

Decontarea directa inseamna ca iti vei putea utiliza propria polita RCA ca pe o polita de asigurare CASCO –sa-ti repari masina atunci cand esti implicat intr-un accident rutier unde nu este vina ta. Prin Decontarea directa RCA, daca esti partea prejudiciata intr-un accident rutier, vei fi despagubit de propriul asigurator RCA. Pentru a beneficia de Decontarea directa, vei putea achizitiona acest serviciu suplimentar la intocmirea unei polite RCA. Pentru a afla pretul serviciului de Decontare directa RCA, te invitam sa folosesti calculatorul RCA disponibil pe platforma Calculator OkAsig.ro.

Decontarea directa: conditii obligatorii

Important: Decontarea directa intre asiguratorii RCA este aplicabila doar la indeplinirea cumulativa a urmatoarelor conditii:

  • Accidentele auto se produc pe teritoriul Romaniei;
  • Vehiculele implicate in accidentele auto sunt inmatriculate sau inregistrate in Romania;
  • Prejudiciile sunt produse exclusiv vehiculelor;
  • Ambele vehicule implicate in accidentul auto au asigurare RCA valabila la data evenimentului;
  • Prejudiciile exclud vatamarile corporale.

Este bine de stiut ca serviciul de Decontare directa se poate achizitiona de la asigurator doar in momentul incheierii asigurarii RCA, nu este posibila o achizitie ulterioara.

Avantajele Decontarii directe

Principalul avantaj al Decontarii directe este ca, in caz de dauna, vei putea lucra direct cu asiguratorul tau, ( asiguratorul unde ai intocmit propria polita rca) despre care stii ca iti va despagubi paguba in cel mai scurt timp. Astfel, nu mai depinzi de asiguratorul celuilalt sofer.

In Romania, Decontarea directa a devenit un serviciu tot mai popular in randul soferilor, desi a aparut de-abia in anul 2017. Decontarea directa este reglementata prin Art. 26 alin. (1) din Legea 132/2017 (Legea RCA). Decontarea directa este folosita cu succes, de zeci de ani, in mai multe tari din Europa, printre care Italia, Franta sau Polonia.

Afla pe loc care este cel mai bun pret al asigurarii auto RCA.

Acceseaza acum pagina formularului de calcul>>

 

 

 

 

 

 

Credo Insurance

Credo Insurance este un broker de asigurari partener al celor mai importante societati de asigurare: ASIROM, ERGO, CITY, EUROINS, OMNIASIG, ALLIANZ, UNIQA, GOTHAER, GENERALI, GARANTA.

Societatea este inregistrata in Registrul Brokerilor de Asigurare sub nr. RBK-418/02-07-2007

Search